ماهی و دیابت

1397/09/08 10:26
ماهی و دیابت
یکی از انواع بیماری‌های مزمن و مهم غیر واگیر است که کنترل آن به تغییراتی در شیوه‌ی زندگی فرد بیمار نیـاز دارد.  رژیم غذایی دیابتی باید شامل غذاهای سالم و پر از ویتامین‌ها و مواد معدنی باشد. ماهی غذای عالی برای بیماران دیابتی است زیرا بسیاری از مواد مغذی موجود در گوشت را بدون چربی اشباع‌شده و کالری غیرضروری فراهم می‌کند.
                                                                            
مشکلات بیماران دیابتی و کمک ماهی
 اسیدهای چرب غیراشباع ماهی : امگا 3 باعث کاهش سطح‌تری گلیسیرید، کاهش فشارخون، کاهش میزان پلاک‌های تشکیل‌شده در شریان‌ها و کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلب می‌شود. چاقی یکی از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است و اسیدهای چرب اشباع‌نشده یکی از راه‌حل درمان است. مبتلایان به دیابت که رژیم غذایی غنی از اسید چرب امگا3 علاوه بر آزادسازی انسولین توسط سلول‌ها باعث افزایش کارایی انسولین هم می‌شود. آترواسكلروز كه شامل بیماری‌های عروق كرونر و مغز اندام‌ها است در بيماران ديابتي شایع‌تر از سايرين می‌باشد و علت بيش از 75 % مرگ‌ومیرهای بالغين ديابتي را تشكيل می‌دهد. مطالعات متعددي نشان داده‌اند كه مرگ و میر ناشی از عوارض آترواسكلروز در جمعیت‌هایی كه رژيم غذايي غني از روغن ماهي حاوي اسيدهاي چرب امگا- 3  است کمتر است. اسيدهاي چرب امگا- 3 باعث بهبود حساسيت به انسولين با آثار ضدترومبوزي(لخته شدن خون در سیاهرگ) می­شود.همچنین مطالعات نشان داده است اسیدهای چرب غیراشباع باعث بهبود زخم در دیابتی‌ها می­شود. امگا3 اسیدهای چرب به‌طور عمده در ماهی و غذاهای دریایی یافت می‌شود بنابراین بيماران ديابتي را بايد به گنجاندن ماهي در رژيم غذايي روزانه يا مصرف مکمل‌های حاوي روغن ماهي ترغيب نمود.
                                                         
منیزیم ماهی: منیزیم ماده مغذی مهم است و به نظر می‌رسد به تنظیم ترشح یا عمل انسولین کمک می‌کند.گفته محققان وجود منیزیم برای متابولیسم کربوهیدرات لازم است و افزایش مصرف آن می‌تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند. منیزیم در کاهش خطر ابتلا به دیابت و تنظیم فشارخون اهمیت دارد. کاهش منیزیم بدن باعث اختلال در ریتم ضربان قلب و بروز حملات و سکته‌های قلبی می‌شود و مشکلات قلبی بیماران دیابتی را افزایش می­دهد.  مطالعاتی نشان داد که استفاده فوری از منیزیم پس از سکته قلبی سبب کاهش میزان مرگ در بیماران می‌گردد.
پروتئین ماهی: با توجه به اینکه در افراد مبتلابه دیابت کمبود انسولین در مقایسه با پروتئین، بیشتر روی متابـولیسم گلوکز تأثیرمی گذارد، بنابراین توصیه می‌شود 20 -15 % از کل کالری روزانه را پروتئین تشکیل دهـد.چاقی یکی از مشکلات در دیابت2 است محققان بیان نمودند که پروتئین ماهی بخصوص  قزل‌آلا باعث کاهش وزن می‌شود و پروتئین به تنظیم قند خون شما کمک می‌کند. ماهی‌ها سرشار از پروتئین هستند که به سیر ماندن و جلوگیری از بالا رفتن قند خون کمک می‌کند. بهتر است ماهی برای افراد دیابتی بدون مصرف روغن طبخ شود و این نکته بسیارحائزه اهمیت است.
نویسنده:سکینه ابراهیمی کارشناس ارشد شیلات

تماس با ما

ادرس 1:تهران،خیابان فاطمی،بین سیندخت وجمال زاده،پلاک 236 - معاونت آبزی پروری (میز مشترک سازمان شیلات ایران واتحادیه) ادرس 2:تهران میدان میوه و تره بار پیروزی غرف 81-82
02188904808
02166943293
09111931764
info@sardabi.ir

آخرین اخبار

1403/02/16 10:00
ميزان تخم چشم زده وارداتی ماهیان سردآبی- قزل الا تاریخ : 1403/02/16
1403/02/16 11:00
درخواست اتحاديه براي خريد تضميني و حمايتي ماهي قزل الا با توجه به كاهش شديد قيمت ابزيان
1403/02/16 12:00
درخواست حل مشكل حرايم جهت توسعه و افزايش ظرفيت مزارع سردابي -قزل الا
1403/02/14 10:00
تعيين تكليف پرداختي چاههاي كشاورزي بابت اب برداشتي در لايحه بودجه سال 1403 -اين قانون شامل مزارع ابزي پروري خصوصا سردابي و قزل الا ميشود
1402/10/14 10:00
امار واردات و توليد قابل تاييد تخم چشم زده تا تاريخ14 ديماه 1402
1402/09/13 10:00
هفتمين نمايشگاه بين المللي شيلات و آبزيان ماهيگيري غذاهاي دريايي و صنايع وابسته
1402/09/04 10:00
امار واردات تخم چشم زده ماهي قزل الا تا پايان آبان ماه 1402
1402/08/02 10:00
درخواست عودت مابه تفاوت قيمت تخم چشم زده و قطع موقت واردات تا تعيين قيمت تخم چشم زده
1402/07/19 10:00
امار صادرات قزل الا - سالمون شش ماهه اول سال 1402
1402/07/19 11:00
امار واردات تخم چشم زده منتهي به 18 مهرماه 1402

بلاک گالری تصاویر

آمار بازدید

4.44M
33.88K
2603
2.88K
10.8K

تاریخ و زمان

پنجشنبه 11 ارديبهشت 1404
Thursday 1 May 2025